فواید استفاده از روغن ماساژ

نخستین سوالی که درباره استفاده از روغن ماساژ مطرح می شود، این است که اصلا چرا باید از روغن ماساژ جهت ماساژ دادن استفاده کرد؟

در جواب باید به این دونکته اشاره کرد که روغن ماساژ نه تنها به ماسور کمک می کند تا حرکت روانی روی پوست ماساژ گیرنده داشته باشد بلکه خود روغن به غیر از خواص آروماتراپی Aroma Therapy خود خواص منحصر بفردی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

انواع روغن های ماساژ

روغنهای ماساژ در کل به سه صورت روغنهای گیاهی، حیوانی و صنعتی یافت می شوند. همانطور که از نامشان پیداست، منبع تولید این روغن ها از گیاهان، حیوانات و یا بصورت صنعتی نظیر پارافین و وازلین هستند.

روغن ماساژ از دو بخش روغن پایه و روغن اسانس تشکیل می شود که روغن پایه، بخش عمده روغن ماساژ را تامین می کند که عمدتا ارزان تر از روغن های اسانس می باشند. بعنوان مثال از روغن کنجد و روغن زیتون می توان بعنوان روغن پایه و از روغنهای یاس و کاسنی و رز می توان بعنوان روغن اسانس نام برد. البته این نکته مهم است که بدانیم روغنها دارای طبع سرد و گرم و معتدل می باشند که هر کدام کاربرد خاص خودشان را دارا هستند.

نحوه ترکیب روغن های ماساژ پایه و اسانس با یک فرمول ساده انجام می شود

به ازای هر پنج میلی گرم روغن پایه، دو تا سه قطره روغن اسانس به آن اضافه می کنیم. حجمهای بیشتر روغن را نیز با همین فرمول می شود تهیه کرد.

مزاج شناسی روغن ماساژ

مطلب مهمی که درباره استفاده از روغن ماساژ مناسب با بدن ماساژ گیرنده باید درنظر گرفت، نخست اینکه باید بدانیم، بدن ماساژ گیرنده چه مشکلی دارد! به این معنی که برای دردهای مفصلی و روماتیسمی از روغن خاص خود و برای دردهای عضلانی و گرفتگیهای عضلانی نیز از روغن خاص خود استفاده می شود. دوم اینکه مزاج ماساژ گیرنده را بدرستی تشخیص دهیم. در این رابطه در ادامه توضیح بیشتری ارائه خواهد شد.

شناخت طبع گرم یا سرد بدن ماساژ گیرنده، کار تقریبا پیچیده ای است اما با یک روش ساده که من معمولا استفاده می کنم، می شود بصورت تقریبی، مزاج ماساژ گیرنده را شناخت. من با یک سوال بسیار ساده به این مهم پی می برم. از ماساژ گیرنده می پرسم که آیا فصل تابستان و گرما را بیشتر می پسندد یا فصل سرما و خنکی را؟ نکته ای که وجود دارد این است که جواب سوال هرچی که باشد، مزاج شخص عکس آن است. یعنی اگر شخصی از میوه های خنک یا فصل‌های سرد سال خوشش بیاید به این معنی است که طبع گرمی دارد. افرادی که طبع گرمی دارند، در هوای خنک راحت تر هستند و بلعکس.

اما اینکه چرا نوع روغنی که استفاده می کنیم می بایست مناسب با بدن ماساژ گیرنده باشد؟ خود سوال مهمی است. جواب این سوال بسیار ساده است. برای مثال اگر شخصی که طبع یا مزاج گرمی دارد را با روغنی که طبع گرم دارد، مثل دارچین یا سیاه دانه ماساژ بدهیم، حرارت بدن ماساژ گیرنده باعث می شود تا از ماساژ لذت نبرد و اصطلاحا کلافه شود. این مهم را با دقت در رنگ پوست ماساژ گیرنده می شود تشخیص داد. در اینگونه موارد پوست ماساژ گیرنده سرخ رنگ شده و احساس گرمای شدیدی در بدن خود می کند.

می بایست با توجه به مزاج ماساژ گیرنده، از روغن عکس مزاج او استفاده کرد. برای مثال: اگر شخصی که مزاج گرم دارد را با روغنی که طبع سرد دارد مثل اوکالیپتوس یا کاسنی یا خیار ماساژ دهیم، ماساژ گیرنده به خواب سبکی فرو می رود و حس آرامش خوبی را در حین ماساژ تجربه می کند. قاعدتا برای افرادی که طبع سرد دارند، می بایست از روغن های گرم استفاده کرد.

 انواع روغن ها و طبع آنها

از بین روغنهای پایه می توان به روغنهای کنجد و کرچک با طبع گرم و روغن زیتون با طبع معتدل و روغن صنعتی پارافين با طبع معتدل اشاره کرد. 

از روغنهای اسانس با طبع گرم می توان به روغنهای اسطوخودوس، رزماری، بادرنجبویه، مرزنجوش، بابونه، سیاه دانه، گل راعی، شاهدانه، دارچین، سقز، زنجبیل، شمعدانی و شترمرغ اشاره کرد. 

از روغنهای اسانس با طبع سرد می توان به روغن های کاسنی، کوسه، خیار و اکالیپتوس اشاره کرد. 

روغنهای اسانس با طبع معتدل نیز شامل آلوئه ورا و آفتابگردان می شوند. 

خواص روغنها

روغن ها بجز طبع سرد و گرم، دارای خواص خاصی نیز می باشند. ماساژ گیرنده های مختلف با ناراحتی‌ها و مشکلات جسمی متفاوت، نیاز به ماساژ با روغن خاصی هستند. 

از خواص خاص روغنها می توان به تسکین دردهای عضلانی اشاره کرد. از میان روغن‌هایی که به آنها اشاره شد، روغن های زیر دارای این خواص هستند: 

جهت تسکین درد : 

روغنهای رزماری، اسطخودوس، سیاهدانه، کوسه، سقز، اکالیپتوس و نعنا را می توان نام برد. 

جهت ایجاد حس آرامش و ریلکسی و لطافت پوست می شود از این روغنها استفاده کرد: 

آفتابگردان، مرزنجوش، گل راعی، آلوئه ورا، نعنا، خیار و زیتون

روغن‌هایی که برای دردهای عضلانی مناسب می باشند شامل: 

دارچین، سقز، زنجبیل، شترمرغ، کوسه، زیتون و سیاهدانه. 

برای آروما تراپی و ماساژهای فوق ریلکسی این روغنها توصیه می شوند: 

روغن‌هایی که با اسانس گلها ساخته می شوند، از جمله گل رز و یاس و مرزنجوش ، گل راعی و نعنا و پرتغال

روغنهای گل سرخ و بهار نارنج و گل یاس و یاسمن دارای خواص ضد افسردگی و محرک نیروی جنسی و تقویت کننده اعصاب می باشند. 

در این مقاله بصورت مختصر و مفید راجع به روغنهای ماساژ و خواص درمانی آنها به شما عزیزان توضیح داده شد. لطفا با مقالات ترونیس ماساژ همراه باشید.